Sinds oktober 2015 hebben we het concept van Sandyzandbakken opgepakt, nadat de productie/verkoop was gestaakt per 31-12-2014.

We kunnen niet anders dan tevreden zijn met de opname van dit prachtige product in ons leveringsprogramma.

Sandyzandbakken zijn zeer populair bij peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, bso’s, voorscholen en de onderbouw van het basisonderwijs. Elk jaar worden er meer dan 60 Sandyzandbakken verspreid over heel Nederland. Het totaal aantal Sandyzandbakken in Nederland en Belgie staat al op meer dan 450 stuks. De meest populaire afmetingen zijn, voor de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, de Sandy25, met een speelruimte van 2.5 x 2.5 meter, en voor de grotere kinderen, onderbouw en bso’s, de Sandy31, met een speelruimte van 3.1 x 3.1 meter.

Onze populaire afsluitbare- en dus hygiënische zandbakken worden bij vele onderwijsinstellingen en stichtingen voorgeschreven bij nieuwbouw, of in het geval er een oude zandbak vervangen moet worden.
In de loop van het jaar zijn er wel een aantal verbeteringen doorgevoerd aan het oorspronkelijke model. Zo zijn de trespa speelranden vervangen door het zachtere en meer flexibele kunststof HMPE. Trespa is een keiharde kunststof en gaat bij normaal gebruik nooit stuk, maar als er met grof geweld een stuk(je) afbreekt ontstaat er een messcherpe situatie; voor de hele kleintjes dus een potentieel gevaar. Ook zijn de trespa figuren, driehoek, rondje en vierkant, verwijderd. Deze blijken geen toegevoegde speelwaarde te hebben en zijn alleen maar een obstakel op de speelplaat.

Een andere verbetering is het upgraden van de bevestigingsmaterialen. De standaard verzinkte schroeven zijn vervangen door speciale anti-roest schroeven. Deze schroeven zijn behandeld met een, tegen roest beschermende, coating. De spoed is gedeeltelijk gekarteld aan de onderzijde, waardoor de schroef stevig blijft aangedraaid.